SM_vaihtuvat1
SM_vaihtuvat1
SM_vaihtuvat2
SM_vaihtuvat2
huojuvat-kuuset
huojuvat-kuuset
ima-johanna
ima-johanna
intia
intia
slide-78
slide-78
slide-79
slide-79
slide-80
slide-80
slide-81
slide-81
slide-82
slide-82
Facebook Twitter Twitter

PISPALAN SOTTIISI

Pispalan Sottiisi on Pohjois-Euroopan merkittävin kansainvälinen kansantanssifestivaali, jonka järjestäjänä toimii Suomen Nuorisoseurat. Tapahtuma järjestetään aina parillisina vuosina kesäkuun alussa Tampereella. Festivaalin ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, kilpailuja, tanssijoiden yhteisesiintymisiä, koulutusta, seminaareja, yötansseja ja klubi-iltoja. Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen C.I.O.F.F.-perinnefestivaalien organisaation ja Finland Festivalsin jäsen. Pispalan Sottiisin tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat myös uuden kansantanssin tapahtuma Tanssimania ja Folklandia-risteily. Pispalan Sottiisin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat ry ja Tampereen kaupunki.

SUOMEN NUORISOSEURAT

Nuorisoseuraliike rakentuu suomalaisen sivistysyhteiskunnan perinteelle: uskoon ihmisen haluun kasvaa yksilönä ja yhteisön jäsenenä. Nuorisoseuratoiminta on monimuotoista kulttuuri- ja nuorisotoimintaa. Se on vapaa-ajan toimintaa, lähiyhteisön kehittämistä, lasten ja nuorten osallisuuden tukemista ja yhteisöllisyyden edistämistä.

Keskeisimmät harrastusalat ovat tanssi, teatteri ja liikunta. Omaan lähiympäristöön ja vapaa-aikaan liittyvät projektit sekä kansainvälinen toiminta ovat myös oleellinen osa nuorisoseurojen toimintaa. Jokainen seura on ainutlaatuinen yhteisö ja tekemisen kirjo niissä on laaja. Yhdistävänä tekijänä ovat yhteiset arvot: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus.