SM_vaihtuvat1
SM_vaihtuvat1
SM_vaihtuvat2
SM_vaihtuvat2
huojuvat-kuuset
huojuvat-kuuset
ima-johanna
ima-johanna
intia
intia
slide-78
slide-78
slide-79
slide-79
slide-80
slide-80
slide-81
slide-81
slide-82
slide-82
Facebook Twitter Twitter

Moves

Moves on valtakunnallinen tanssin tapahtuma, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein Nuoren Kulttuuri -säätiön tanssin katselmukseen. Movesissa voi osallistua erilaisiin pajoihin, esiintyä tilaisuuksissa, viettää aikaa katsellen muiden esityksiä ja hengata samanhenkisten nuorten kanssa virallisen tai epävirallisen ohjelman yhteydessä. Moves-tapahtuman kanssa vuorottelevat vuosittain muut Nuori Kulttuuri -tapahtumat, jotka ovat Teatris (teatteri) ja Sounds (musiikki).

NUORI KULTTUURI

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta sekä etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta.

Nuori Kulttuuri – tapahtuman juuret löytyvät Nuorison taidetapahtumista, joita nuoriso- ja kulttuurisihteerit toteuttivat liki kolmen vuosikymmenen ajan ympäri Suomea. Opetusministeriön 1999 tekemän päätöksen mukaan Nuorison taidetapahtumia alettiin vuodesta 2001 lähtien järjestää uudessa muodossa ja nimi vaihtui Nuori Kulttuuri – tapahtumaksi. Nuori Kulttuuri – säätiö koordinoi vuosittain ympäri Suomen järjestettäviä Nuori Kulttuuri-tapahtumia. Vastuu tapahtumien toteutumisesta on kaupungeilla, kunnilla ja muilla tahoilla, jotka kulloisenakin vuonna on valittu Nuori Kulttuuri – tapahtuman järjestäjiksi.